Rubriky
Aktuality Kronika Mustangové

Mustangové ve ValMezu

O víkendu 25.-27. března se Mustangové vydali na výpravu do Valašského Meziříčí. Naposledy jsme tam byli v roce 2013, takže bylo na čase se tam vypravit znovu.

Cestování bylo veselé, protože už na příjezdu měl vlak z Olomouce 50 minut zpoždění, které do Valašského Meziříčí dorovnal na celou hodinu. Naštěstí jsme už pak nepřestupovali, ale přesto jsme potřebovali vyzvednout klíče od klubovny, kde jsme spali. Měli jsme však štěstí v neštěstí, Vička, která nám měla klíče předat, jela z Prahy stejným vlakem jako my z Olomouce. Tak jsme se ve ValMezu potkali hned na nádraží a klíče byly naše. Nakonec jediné co neklaplo byl nákup surovin na snídani. Takže musel počkat až na sobotu.

V sobotu jsme se tedy neprve vydali pro jídlo a pak na prohlídku centra Valašského Meziříčí. Viděli jsme zámek a stavili se na náměstí, které je ovšem nyní v rekonstrukci. Potom naše kroky pokračovaly do okolních kopců. Vydali jsme se k sedlu Píšková, kam chodíval už prezident Masaryk. Užili jsme si větrného, ale jinak krásného jarního počasí s krásnými výhledy do okolí. Po nějakých 15 km jsme byli zpět v klubovně a pustili se do vaření obědo/večeře.

Noc jsme měli o hodinku kratší, protože se posouval čas, tak jsme si trochu přivstali. Po snídani jsme po sobě uklidili klubovnu a šli na vlak domů. Ten už jel na čas. Víkend se vydařil, tak uvidím, kdy se sem zase vrátíme, třeba to bude dřív něž v roce 2031.