Rubriky
Akce Aktuality Mustangové

Pečení pro nemocnici

V nedávné době se na skautských fórech rozběhl staro-nový trend. Skauti po celé republice začali péct pro nemocnice ve velkém. Není to samozřejmě jediná činnost, kterou skauti nemocnicím v době pandemie pomáhají, jenže přímé pomoci se mohou účastnit pouze dospělí. S pečením je to jinak. Upéct bábovku zvládne skoro každý, a když ne, je to skvělá příležitost, jak se něčemu přiučit a zároveň si tím odškrtnout každodenní dobrý skutek.

Proto se i náš oddíl Mustangů minulý týden do této akce zapojil a v sobotu 20.3.2021 společně (i když každý sám doma) napekl bábovky, muffiny, brownies, cupcakeky a spousty dalšího. Nebyli jsme na to naštěstí sami. Zapojili se i mnozí rodiče a tímto bych jim rád poděkoval, za jejich pomoc a hlavně za pomoc dětem, které při pečení potřebovaly drobnou asistenci. Nakonec jsme v neděli sesbírali několik krabic společné práce a odvezli je do nemocnice. Některé z nich byly dokonce opatřené malůvkami a poděkováním zdravotníkům.

O co už bohužel děti přišly, byla zpětná vazba za jejich usilovnou práci, protože naše skautská činnost je stále pouze distanční a nepřipadalo v úvahu, aby v této době děti své výrobky doručily do nemocnice sami. Je mi jasné, že nemusím připomínat, že nikdo z nás to nedělal proto, aby se následně mohl chválit, jak moc během pandemie pomáhá. I přesto si myslím, že by bylo dobré, aby každý kdo přiložil ruku k dílu věděl, že jeho práce měla smysl a udělala spoustě zdravotníků v prostějovské nemocnici velkou radost. Já měl tu možnost u předávání být a můžu říct, že i takovéto svým způsobem drobné gesto mohlo pro některé zaměstnance nemocnice hodně znamenat. A podobné vděčné ohlasy jsem slyšel i z jiných středisek, i když se tyto díky ne vždy dostaly nazpět k dětem. Článek bych tedy zakončil tím, že i takové zdánlivě nevýznamná gesto jako pečení má velký smysl a za měsíc na den sv. Jiří, patrona skautů, si tuto akci snad zopakujeme.

Další fotky najdete na facebooku střediska.