Rubriky
Akce

Helfštýn pro rodiče

Milí rodičové, středisko Járy Kaštila Vás zve

na jednodenní rodinnou výpravu na Helfštýn

Dle ohlasu z táborového dotazníku jsme vyslyšeli zájem rodičů o jednodenní výpravu s rodiči a dětmi z našeho střediska. Výpravu jsme naplánovali na státní svátek 8. 5., protože následující víkend se zde zúčastníme tradiční výpravy pro skauty a Rovery z našeho střediska.

Po delší době se tak naskytla příležitost, aby se alespoň na jednodenní výpravu na Helfštýn vydala i naše vlčata a světlušky. Takže přímo ideální příležitost na společnou výpravu i s rodiči.

Organizační informace:

  • termín: čtvrtek (8. 5. 2014)
  • sraz: 8. 5. před Hlavním nádražím ve 8:15 hod
  • odjezd: 8. 5., 8:35 z Prostějova hl. nádraží vlakem do Olomouce, Přerova a Lipníka
  • příjezd: 8. 5., 18:58 vlakem do Prostějova hl. nádraží

Cesta vlakem je součástí výpravy, proto rodiče prosíme, aby na tuto variantu přistoupili a nechali pro tentokrát své motorové oře doma. Pro oba směry cesty vlakem bude zajištěn zkušený, cestami a lety prověřený doprovod, takže se komplikací s dopravou nemusíte obávat. Vlčata a světlušky se budou domů vracet s rodiči a naším doprovodem. Skauti a Roveři pak zůstávají až do neděle.

Na hradě pro všechny připravíme „hradní“ oběd, prohlídku prostor, kde býváme na hradě ubytováni a dle zájmu bude i prostor na placenou prohlídku hradu samotného.

Po obědě bude prostor na společné aktivity ve formě her a dovednostních kvízů. Opět se není čeho obávat, vaše/naše děti se o rodiče náležitě postarají, takže v žádném ohledu jistě nebudou strádat.

S sebou: kvalitní obuv (z nádraží je to kus cesty do pořádného kopce), odpovídající oblečení na hry a pobyt na hradě, jídlo a pití na cestu (první jídlo bude oběd), ešus, lžičku, hrnek.

cena: 180,- Kč za dopravu a jídlo (vybírá se při odjezdu)

Pro snazší organizaci prosíme rodiče, aby nám dali do konce dubna vědět, zda se výpravy zúčastní. Hlavně z důvodu nákupu potravin. Stačí kontaktovat rádce vašeho dítěte nebo přímo vedoucího střediska. Předem děkujeme.

 

Za celé středisko se na setkání a krásně prožitý den těší

Vedoucí střediska

Martin Kolařík – Smurf

Napsat komentář